Råd / Släkten, arter och hybrider / Dendrobium /
Skriv början av artikeln om Dendrobium CuthbertsoniiInlägg med Dendrobium Cuthbertsonii som nyckelord.
Någon frågar om det går att ta ett skott från denna raring. jag som är amatör vet inte svaret men du kanske vet?
Nyckelord: Dendrobium Cuthbertsonii
Man ska inte dela plantor av cuthbertsonii förrän de blivit mycket stora. Av någon anledning är de känsliga mot ingreppet. Förmodligen är det samma sak med denna hybrid.
Ännu en färgkombination på denna variabla och hållbara art från NPG.
Nyckelord: Dendrobium cuthbertsonii
Wunderbar
Helt fantastisk! En riktig karamell
Helt klart att det är en läcker art. Synd att de har så besvärliga krav för att trivas. Har man möjlighet att fixa deras krav så är de helt fantastiska. Klara fina färger. Mycket lång hållbarhet, 8-10 månader. Enstor planta kan vara i blom året om. Dock bör man klippa av blommor och knoppar efter 8 månader för att plantan ska få lite chans att hämta kraft och växa till sig.
Underbar!!!!
Superläcker!
Mvh
Mikael
En välkänd art från Nya Guinea. Växer i huvudsak högt upp i bergen, närmast en alpin växt. Dock förekommer den på en del lägre lokaler så olika kloner kan variera i sina temperaturkrav.
Jag odlar dem så kallt jag kan på sommaren. Det finns AC i den delen av växthuset där jag odlar dessa samt Odm crispum + en del andra kallväxare. AC:n står på +18 grader men det är inte alltid den orkar hålla så låg temp när solen gassar för fullt.
Cuthbertsonii finns i alla färger och färgkombinationer utom blått.
Vad gäller odling i övrigt så är det luftfuktighet och ljus samt rörlig luft som bestämmer resultatet av odlarmödan.
Nyckelord: Dendrobium cuthbertsonii
Underbara, grattis Börje
En blomma så vacker i livets trädgård.
Ett härligt foto att vakna till
Helt underbar
Stort grattis
Härlig! Grattis till lyckad odling!
Mycket fin!
Härlig färg på dom. Jag skulle också vilja ha, men har bara lyckats ta dö på dom två jag hade.
Det finns primärhybrider med Dendr. cuthbertsonii på marknaden. Det är välkänt att primärhybrider är lättare att odla och ofta är flexiblare än de ingående arterna. Jag ska försöka lägga in en bild på en sådan hybrid som är lik Dendr. cuthbertsonii ovan.
Läcker!
Mvh
Mikael
Hur går de med cuthbertsonii:n när de e så varmt som de kan vara ute nu. Vi hade 36,3 grader i förrgår och ser att de lite svalväxande hos mig, inte mår bra när de stundtals var 33-34 grader i växthuset. Du skrev att ni hade "bara" 31 grader hos er, men de måste ju bli varmt i ditt stora fina växthus.
AC-n går för fullt så temperaturen är ok men luftfuktigheten sjunker till ca 40 procent. Det ökar på kvällen när AC-n stannar.
PS. Däremot blir ju elräkningarna helt klart en nära döden upplevelse för en smålänning.
Denna art toppar som absolut favorit bland de orkidéer jag tycker allra bäst om. Den växer på Nya Guinea på hög till mycket hög höjd, 750 -3500 möh det innebär att de är närmast alpina men tål inte frost. De vill ha en luftig växtplats med mycket ljus, i varje fall delar av dagen. På fm är det dimmoln över deras växtplats, för att klarna upp till starkt solsken några timmar, en bit in på em blir det täta moln som skärmar av solen.
De som kommer från de högre höjderna får mycket lite regn om ens något. Däremot är luften fuktig men luftfuktigheten är inte till tillräckligt hög för att det ska regna. Tyvärr vet man inte från vilken höjd ursprungsplantorna kommer utan man får prova sig fram. För säkerhets skull ska man undvika att vattna på bladen.
Den är mycket variabel vad gäller färg och blomstorlek, 3 - 4 cm är vanligt.
Får man dem att trivas kan de bli till "stora kuddar" med massor av blommor som är mycket hållbara, flera månader utan problem. Hela plantan är bara några få cm hög så blomman är verkligt dominerande.
Nyckelord: Dendrobium cuthbertsonii
Mycket vackert!:D vad tror du om dessa i vivarium på levande mossa?
Jag gläds med dig men det är ju vardagsmat för dig. Mycket vacker och hoppas jag en dag skall kunna skåda ett liknade resultat i mitt skåp
Tjusig - inte för vem som helst dock!
Oj, så vacker, men som stulun säger, inte för vem som helst! Vissa får bara titta på bilder av den!
Riktigt härlig!
Mvh
Mikael
Riktigt härlig!
Mvh
Mikael
Bedårande vacker!
Henrik: Jag tror inte att de klarar sig någon längre tid i ditt vivarium med mossa. Det är just mossan som är problemet. Jag vet ju inte vilken art av mossa du har. Jag odlar förvisso mina i levande spagnum men jag måste klippa ner mossan efterhand som den växer för annars blir plantan överväxt. Vad värre är att när man klipper mossan många gånger så blir den så tät så vattnet når inte rötterna och plantan torkar och dör. dom planteras om varje eller vartannat år.
Bättre att prova med Den. vexillarius som också finns i många färger men är svåra att få tag i. De är lite högre, ca 15 cm och blir inte överväxta på samma sätt.
Bolebo: ahaa, jag har ett vivarium som vattnar sig själv. Mossan blir tät men inte lång, jag bifogar en bild.
Har ett par masdevallia där i
Min erfarenhet av cuthbertsonii är att den är lynnig och har den inte har exakt rätt miljö och sköts på exakt sätt så straffas man direkt. Den fungerar inte som andra orkidéer, de kan växa långsammare blomma mindre mm men de dör inte men det gör en cuthbertsonii.
Håller med Oled. Din mossa ser ut som just sådan som blir så där kvävande tät som jag beskrev. För att vara säker på om man klarar D.cuthbertsonii eller inte är det bara att skaffa en och vara beredd på att den dör. Dock ganska dyra studier. Varje försök kostar minst 250 kr. För de pengarna får man en mycket liten planta som har långt kvar innan den blir som på min bild. F.ö. se upp med dina masdevallior när de blir kringväxta av mossan.
Magnifik blomning och som alltid uttömmande svar baserat på kunskap och erfarenhet, grattis Börje
Hmm, bolebo, har du förslag på vad som kan tänkas trivas där i?:)
Hmmm, Henrik, frågan är om det går att kombinera orkidéer och mossodling. Jag förstår att det är tilltalande ur estetisk synvinkel men själv har jag bara haft besvär och kostnader i form av döda plantor. Möjligen, obs, möjligen kan det gå med de mer resliga ur Oxyglossum gruppen. Du verkar ha bra ljus i skåpet om jag ser på dina masdevallior. Kanske skulle Angr.dideri eller några andra små monopodiala orkidéer klara sig om vattnet når ned till rötterna. Varför inte arrangera mossan så du kan ha orkidéerna i krukor eller monterade på något mellan tuvorna med mossa. Lycka till.
Mycket trevliga blommor!
De kan man inte ha för många av!
Vacker Dendro bolebo! Vilken vacker bild du tagit på ditt vivarium där Henrik.L.A.!!
/Mvh, I
Ger du den lägre temperatur under någond el av året? Eller konstnant temperatur ? ungefär vilken i så fall?
Väldigt vacker
Björn: I grunden följer växthuset utetemperaturen. På vintern blir nätterna kallare och den del där mina kallväxande växer blir temp 10-12 grader på natten (kan bli kallare om det är en riktigt kall period) och dagarna 16-17 beror på om det är sol eller inte. På sommaren blir det betydligt varmare.Natten max 16 grader, dagtid kan det krypa upp mot 20 trots att jag låter värmepumpen gå på kyla.(dålig effektivitet). I stora drag så ligger temperaturerna så. Den värmepump jag har i kalldelen ska jag byta ut till en modernare och effektivare under det kommande året.
Bolebo hmm. Mjo det kruxigaste är dock att då måste jag spraya varje dag för hand. Men det gör jag ändå redan i orkidariet..
Vad kan man annars stoppa i för roligt där i på mossan?
isis tackar, det är väldigt fotogenisk! Hihi
Svårt att odla i så kompakt mossa men väldigt dekorativt
Verkligen ljuvlig, grattis!! Har även med intresse läst moss-kommentarerna... här hemma lyser all mossa fortfarande med sin frånvaro (trots avklarad examination i botanikkursen jag yrat om, med MOSS-kunskapskrav!!). Mossor är svårare än orkisar att odla, bevisligen. Hrmpf.
Jag har botaniserat och spionerar en hel del i bolebos orkideslott och erkänner helt att det ligger till grund för mina hyss i skåpet. Dock gör jag mig inga illusioner om att uppnå samma resultat.
Xara* här går det alldeles utmärkt och jag anvönder inte ens RO vatten. Bara kranvatten som jag filtrerar i kol.
oled jag har frisserat mossan med mina hårlippningskunskaper. Så nu är mossan kortare där masdevalliorna sitter. Men man får nog se till att hålla efter ca varannan månad med klippningen.
Masdevalliorna verkar trivas bra. Dom sprutar skott och alla rötter är fina.
Henrik: Håll koll på mossan annars kan du få en negativ upplevelse. Ett första encken är att bladen blir slappa i strukturen.
För övrigt; Tack alla för intresset kring min odling av dessa små juveler.
Stämmer in i hyllningarna, fin blomning. Denna art är verkligen en juvel. Jag får se om jag kan lyckas med den, har nyligen införskaffat två olika färger av arten.
Nåja klår ju inte bolebo men riktigt nöjd. Köpt på Botan 2015
Min Dendrobium cuthbertsonii har blommar i ca 3 veckor men blomma slår inte ut mer än såhär. Så skall det väl inte vara?
Nyckelord: Dendrobium cuthbertsonii
De få jag sett har varit mer öppna i sin blomning
Jag med dick
Nej, så ska det inte se ut. Hur stor är krukan? Inte för att det direkt har med blomman att göra kanske men med en mindre kruka 25 - 30 mm och färsk vitmossa så får den ett bättre rotsystem och kraftigare växt. Och då slår nog de kommande blommorna ut. Just nu är det knappast väder att gå ut och leta fräsch vitmossa men så snart det blir lite mer vårligt är det dags.
Det är vitmossa jag har köpt av en känt profil. Var väldigt fin när jag fick den!! Fick tips att kunna förvara i frysen. Drog upp mossa i krukan nu och den är levande och har inte brutits ned.
Jo krukan är för stor 80 mm.
Jag har en hovleverantör av fräsch mossa från de nordligaste delar av Sverige. Tyvärr sitter han och häckar i södra Sverige så egentligen är den hans fel att blomman ser ut som den gör
Nope kan inte råda över detta, men hur mycket behöver du, så ska jag se om det iaf räcker till Dendrobium cuthbertsonii från lagret
låter ju strålande 😊 En liten pose räcker länge
Annars har jag också lite färsk mossa på lagret
Bra att veta till nästa gång Lassse!
Eftersom jag mest odlar i sphagnum har jag nästan alltid nyplockad mossa tillhands. Bara att höra av sig.
Nu har kungliga moss leverantören varit här och vi har tillsamman omplanterat en Sophronitis wittigiara samt pratat en massa skit, skulle tror vi jobbar på Rosenbad. Helt härlig dag!!
Skönt att se dig hemma igen utan missöden i dimman
Ja fy f.. vilken dimma, var otäckt Värpingehållet. Annan väg hem och det var helt OK,
En av flera färgvarianter i min samling. Arten kommer från Nya Guinea och växer på hög höjd, 2000-3500m. Odlas bäst 10-22ºC och i konstant hög luftfuktighet, helst en bra bit över 80%.
Plantstorlek 3-4cm. Blomstorlek ca 2,5cm.
Nyckelord: Dendrobium cuthbertsonii
Hur odlar du dem, svalskåp? växthus? Tjusigvacker
Verkligt fin!:D
Snygging!!
Läckerbit!
Mvh
Mikael
Vilken fin!
Tack för era kommentarer! Ole - Odlas i svalskåp!
Aha...hur kyler du?
Oj vad fin, en sån där fantastiskt fin färgklick som jag önskar att jag kan klara av någon gång! Fantastiskt fint fotat!!
Snygg D.cuthbertsonii och fint foto
Suuuupervacker!! Det är väl en svårodlad art har jag hört...den trivs med dig!!
Magnifika
Har i ca 7 månader experimenterat med Den. cutbertsonii och har kommit så långt att den jag har växer. Köpte den som väldigt litet planta så det är en bit kvar innan den blommar. Efter Draculas fina foto blev mitt habegär för stort så nu var jag inne på Popows hemsida och beställde en orange sådan. Hoppas nu det är en fin planta.
Dendrobium cuthbertsonii med två blommor: På baksidan upptäckte jag idag Restrepia purpurea med en knopp! Oj så spännande!
Nyckelord: Dendrobium cuthbertsonii, Restrepia purpurea
Underbart, grattis!!
Grattis! Visst är det såå spännande alltid när man upptäcker knoppar
Vad kul! Grattis
Grattis, cuthbertsonii är en riktigt söt Dend
Grattis! Spännande!
Grattis!
Lyckas med rör är inte det enklaste så stort grattis..tjusigt
Tack alla!!
Menade du någon av de här? Mixen.
Nyckelord: Dendrobium cuthbertsonii
Åh så läckert! Vad söta de är!
WOW!! Så fina!
Ursöta...
Jättesöta och bra storlek på plantan
Det var det värsta jag har set
Vi vanliga amatörer er glade om vi får dom att överleva
Grattis Börje
Väldans fint, man ser att villkoren är perfekta för mossan verkar också trivas. Otroligt att du planterar om dem en gång per växtsäsong, visst var det så?
Ojoj vilken färgkavalkad, grattis till de alla, jag har försökt så många ggr med just denna Dendrob, utan större framgång, annars tillhör just Dendrobium ett av mina favoritsläkten.
Jo, de är färggranna och tacksamma att odla. Tar nästan ingen plats. Trots att jag har många så väntar
jag fortfarande på några färger. Riktigt röda, gula och den tvåfärgade jag såg hos dig John. Den var häftig!
Dagobell; Jo jag försöker hinna med att plantera om dom i nyplockad vitmossa varje år samt det värsta av allt, jag nyper bort alla blommorna i Oktober för att plantorna ska få kraft till nyväxt.
Wow, hur många olika varianter har du?
i dagsläget är där ca 30 färgvarianter i blom men jag har många fler som jag hoppas att få se i blom framöver. Det handlar ibland om olika nyansskillnader. Ex: när/hur länge är enblomma orange och när blir den röd resp gul?
Va du kan!
Grattis!
Jaa bolebo. Åt det hållet - suck. En del har resurser - andra inte. Jag hör av mig.
Tjusigt!
Det var en herlig og fin gjeng! Man blir glad å se på de
Det var det värsta jag har sett, jag är mållös
Dagobell: Tyvärr är det så att både mossan och cuthbertsonii trivs med samma växtbetingelser och mossan tar död på plantorna om den får hållas. Det är ett av skälen till att jag måste plantera om varje år. Vitmossa är inget problem även om den växer och måste klippas ibland. Det är den låga, täta som syns på en del plantor som ställer till problem. Den täpper till vitmossan så plantorna kvävs.
Det är verkligen synd att de inte kan leva i harmoni, då mossan är så vacker. Den kontrasterar färgen på blommorna så fint tycker jag. Sen ser krukorna ut som lite överväxta stubbar i naturen.
Men allt i naturen är ju survival of the fittest. Hur samväxer de i naturen?
Otroligt häftigt! Så många olika färgvarianter och i blom samtidigt
En så härlig syn!
Mvh
Mikael
Det är bara att bocka och buga, fantastiskt odlat
Jag är mållös, fantastikt odlat!
Börje
Får du aldrig delningar över
Dagobell: De växer under väldigt olika förhållanden i naturen från ren jord i vägslänter till riktigt högalpin terräng också i moss-/molnskogar på Papua. Hur de klarar konkurrensen av mossorna vet jag inte. Det är ju inte säkert att de överlever vissa situationer men i sin naturliga nisch finns det alltid några som överlever. Synd att det är så långt och ansträngande att se efter med egna ögon. För att lyckas med D.cuthbertsonii i odling måste man kunna ge den förhållanden som liknar molnskogens så bra som möjligt. Svala, fuktiga nätter med dimma morgon och kväll och varmare på dagen med mycket ljus. Bra vatten, regn- eller ROvatten samt mycket svag näringstillförsel.
John: När du delar din rödvita klon så är jag helt säker på att jag kan dela någon av mina.
Tack för alla positiva och glada kommentarer.
Instämmer i lovorden, vilken makalös samling!!
Är det en mossa i stenens skåra?
Stenmonterad D. cutbertsonii'bicolor'. Stenen är kluven för att skapa en skreva för Hygrolon® och rötter. Stenen står annars på ett glas med en vattenbehållare under så att veken av Hygrolon kan hämta upp vatten till montaget som på så sätt blir helt självgående.
Stenens massa hjälper även till att hålla nattens kyla kvar över dagen för dessa kallväxare.
Nyckelord: Hygrolon, Dendrobium cuthbertsonii
Det var en veldig fin Dendrobium og en vakker og smart plantingsløsning Liker det veldig godt! Kunne ha tenkt meg å prøve noe sånnt selv
Utrolig lekkert
Vakker plante, blomster og montering.
Hva er Hygrolon ?
Mycket dekorativt montage och en mycket vacker planta!
Mycket stilfullt och snyggt montage!
Vacker blomma och snyggt arrangerat
Verkligen ett toppmontage och planta. Mycket intressant med ett nytt sätt att odla monterat. "Blommande stenar" finns ju i annat sammanhang men här har du lyft begreppet till nya höjder.
Spännande, läckert och mycket tilltalande !
Micke, alltid full av idéer! Detta verkar intressant.
Otroligt snyggt!
Vackert, nyskapande och stilfullt.
Fantastiskt vackert!
Så vackert och annorlunda
Lekkert!
Riktigt läckert!
Mycket vackert!
Mvh
Mikael
Er det et spesielt type stein?
Vad är Hygrolon® ?
Jag är också nyfiken på vad det är för sten, ser jättefint ut.
Hej och tack för alla trevliga kommentarer
Hygrolon är materialet som jag har arbetat med att utveckla de senaste 2 åren. Den 2:a oktober gick den första leveransen från Kina med båt.
Hygrolon är liksom EpiWeb en PET-plast,.sett som råvara. Men i detta fallet är plasten processad i microfiberteknik.
Detta ger plasten helt unika egenskaper. Hygrolon absorberar 285% vatten (jämför vitmossa 350%), det suger vatten vertikalt 30 cm, är helt nedbrytningssäkert, 100% giftfritt.
Materialet består av två lager Hygrolonfiberduk, separerade av stående nylonfibrer som bildar ett luftlager mellan.
Hygrolonmattan är 1500 mm bred och 3 mm tjock och levereras på rullar. Till känslan påminner Hygrolon om en textil.
Har lagt med två bildexempel på hur man kan använda Hygrolon och även en bild på själva materialet i sig.
Stenen på bilden är en helt vanlig granitsten jag hittat på stranden.
Grenen med mossan har en inborrad kanal i "stammen" där Hygrolon-veken ligger och drar upp vatten till arrangemanget .
Vad spännande med nya odlingsmaterial som man dessutom kan skapa/utforma själv! . Ditt arrangemang var verkligen annorlunda å läckert
Snacka om att fantasin sprudlar iväg
Läckert
Spännande, får en massa ideer. Borde gå att nyttja till Bonsai mfl.
Mäkta imponerande!
Micke ; När börjar detta Hygrolon finnas tillgängligt för konsumenter.. -nu när inspirationen börjar rinna till ?!
Steffe - Jag räknar med att det ska finnas till försäljning i slutet av månaden.
Tack Micke !
Principen att använda kapillärkraften på liknade sätt vid odling har nog många använt sig av på olika sätt. Ett som det här onedbrytbart material med hög uppsugningsförmåga tycker jag är en lysande produkt med många möjligheter.
Förresten sänks ju temperaturen ytterligare till följd av evaporation från mossan också -om man nu är ute efter det vill säga. Jag kommer säkert experimentera med detta materialet tidsnog.
Verkligen både tjusigt och uppfinningsrikt!
Ett litet axplock av olika färgkombinationer. En verklig miniatyr med gnistrande färger från Papua Nya Guineas berg.
Nyckelord: Dendrobium cuthbertsonii
Oh vad vackert, som en självlysande neonskylt.
Har försökt många gånger med denna men bara misslyckats, den ska ju vara svalväxande eller hur. Jag har nog för varmt för att den skall trivas hos mig.
Vilka skönheter. Kan garatera att bolebo periodvist har det väldigt svanlt
Vilken underbar syn!
Mvh
Mikael
Fantastisk gruppbild! Man häpnar nästan över hur stora blommor arten har i förhållande till bladen. Och dessutom är de väl väldigt hållbara?
Imponerende og veldig lekkert!
Grattis till så vackra blommor
Underbart!
Mycket imponerande
Fantastiskt häftig display!
Vilka färggranna sötnosar!
Wow!!
Det där var en vacker regnbåge!
De där sötnosarna kan man vila ögonen på länge
Tack för alla glada tillrop och positiva omdömen.
Obovata, ge inte upp, lite spill får man räkna med. De är förvisso kallväxande eller åtminstone svalväxande men temperaturen är kanske inte den viktigaste parametern. Luftfukt och luftrörelse är väl så viktiga. Dessutom får plantan ALDRIG torka ut. En liten avskärmning i ett ljust fönster (Öster), en liten oscillerande fläkt samt en "fogger" kan säkert göra underverk .
Mervic: De är mycket hållbara, så pass att det är säkrast att klippa bort blommorna efter 6-7 månader annars orkar kanske inte plantorna växa till sig inför nästa blomperiod. Själv kommer jag att vandalisera samtliga D.cutbertsonii i oktober utom en som jag ska pollinera. Förhoppningsvis får jag en kapsel som jag kan så till våren.
Wow.. Vilken imponerande samling av denna nyckfulla orkide du har -bara att lyfta på hatten och gratulera !
Hade skälv en fin planta som växte bra i drygt ett år. Sedan hittade jag på något så jävla dumt som att försöka montera om den. Behöver jag säga att det blev börja till slutet för den curthbertsoniin. Men jag ska absolut prova mej på den igen för den är ju bara för delikat för att inte få några chanser till.
Grattis med fantastisk blomstring.
Noe av det flotteste jeg har sett på lenge.
Bra jobbat! Mycket imponerande samling
Det här är en riktig blommaskin! Den har i stort sett blommat oavbrutet i snart 10 månader. Just nu ser det ut att bli rekordmånga blommor, förutom de redan utslagna blommorna kan jag även räkna in 7 knoppar!
Nyckelord: Dendrobium cuthbertsonii
Grattis till denna rekordblomning - eller? Otroligt fina dessa mini D. Har precis fått några från Lassse och fler ska det bli. Har Du några över?
Oj vilka läckerheter här visas ikväll!
Grattis Tomas till framgången med denna lilla juvel !
Jag har en cuthbertsonii som i och för sig växer bra men har ännu inte behagat blom så
behöver lite tips på hurdant klimat du odlar den i, ljus, temp..?
Mvh
Stefan
Tjusig! Detta var en väldigt fin färgvariant. Kul att lyckas med en art som har ett rykte om sig att vara svårodlad.
Helt utsökt!!
Helt underbar!
Mvh
Mikael
Antal: Slutsåld. Pris: 100 kr per styck. Frakt: 45 kr per paket.
en miniatyr med röda blommor trots storleken blomstor vill ha svalt fuktigt samt ljust med god luftrörelse vatten året runt
passar i skåp
mycket hållbara blommor
Nyckelord: Dendrobium cuthbertsonii
En person som inte är medlem längre köpte 1 styck.
Antal: Slutsåld. Pris: 100 kr per styck. Frakt: 45 kr per paket.
En mycket små vuxen Dendrobium med mycket stora blommor i förhållande till plantan.
Svalt växande till medelvarmt vill ha fukt samt luftrörelse
vatten året runt
passar odlings skåp
Nyckelord: Dendrobium cuthbertsonii
steffe köpte 1 styck.
Oj, se vad man missar! Där var du allt snabb. Grattis!
Jo tack, nu var jag snabb på knappen !
Den lär inte vara den lättaste av sorter, men jag måste bara prova den nu när tillfälle gavs.
Mvh.
Staefn
Utropspris: kr. Frakt: Ingår.
Sön 26/10 -08 22:15 var auktionen slut ...men 2 minuter återstår alltid vid nytt högstabud (info).
En underbart vacker samt med mycket stora blommor i förhållande till plantans mini storlek mycket långlivade blommor
Vill ha fuktigt och ljus placering lämpligast för skåp
svalt till medelvarm god luft cirkulation
denna är den vit rosa klonen
Fri blommande
Se bild på blomman
http://www.orchidspecies.com/orphotdir/d...
90:- + 45:- frakt
Nyckelord: Dendrobium cuthbertsonii
Du har 90:-
95,- fra meg.
100:- här.
110:-
120:-
130:-
140:-
150:-
155:-
175:-
180
180:-
185
200.-
205
215:-
230.-
240:-
250.-
Grattis John
Jag ger mig
Tack Mormor
Jag har önskat mig denna orkidé i många år
Tack för en god kamp
John
Grattis John!! Såg på din sida att detta var en önskeplanta.Så Grattis igen!!
Grattis John och vilken kamp Gunsan pm kommer om en stund John
Då blir jag ännu gladare över att jag gav mig
Och i ärlighetens namn, så är jag ganska övertygad över att den kommer att trivas bättre hos dig
Härlig kommers mellan oss medlemmar. Några av alla varor:
Var söndag och onsdag är det auktion, om vi medlemmar vill. Alla kan lägga upp objekt. Läs mer.
Auktionsklockan var 12:03:58 när sidan laddades.
Det finns just nu inga aktuella auktioner.
Beställ orkidéer tillsammans med andra OrkidéPrat-medlemmar.
Det finns inga aktuella sambeställningar just nu.
Alla medlemmar kan lägga till evenemang i kalendern. Läs mer.
Det finns just nu inga evenemang inskrivna för de närmaste dagarna.
Alla aktuella & framtida evenemang
Prata orkidéer med OrkidéPrats medlemmar, i 'verkligheten'.
Vi pratar inte bara. Här är exempel på saker vi gör tillsammans:
Projekt Paphiorangis. A.k.a. "The Fantastic Paphiorangis Project Of 2009". Vi odlar Aerangis och Paphiopedilum och derar med oss av våra erfaranheter.
Projekt Ulla. Cypripedium-odling i grupp.
Projekt Flaskbarn. Från små, små fröplantor till blommande orkidéer.
Projekt Cattleya. Vi odlar Cattleyor tillsammans, men var för sig. Vem får första blomningen?
Svenska Orkidésällskapet (SOS) verkar för att främja orkidéintresset i Sverige samt för att skydda alla orkidéer.
Bli medlem och få tidningen ORKIDÉER 6 gånger per år. Kontakta Malin som är medlemsansvarig:
Solstråle här på OrkidéPrat,
skicka e-post,
besök orkidesallskapet.se
Cattleya-kurs
Mikael Gustafsson bjuder in oss alla att ta del av hans stora kunskap om släktet Cattleya och dess odling.
Hela kursen i PDF för nedladdning / utskrift (2MB)
Moment 1: Välkomna till Cattleya-kursen
Moment 4: labiata, jenmanii, lueddemanniana
Moment 6: percivaliana, schroederae
Moment 8: warneri, warszewiczii var Sanderiana, bowringiana, skinneri
Du får använda vissa texter och bilder på OrkidéPrat fritt.
Ansvarig utgivare: Björn Johansson, www.neovita.com/orkideer
Info om neovita, policy kring sekretess och cookies, kontaktmöjligheter